top of page

Ще се местя! Какво да направя?

Преместването на дома или офиса Ви може бъде много труден процес. А подреждането на нещата след пренасянето - още повече.

Затова и Ви предлагаме няколко съвета за преместване без главоболия! Ще направите процеса много по-лесен и приятен за Вас, ако последвате тези няколко прости стъпки, независимо дали ще го правите сами или ще ни се обадите да Ви улесним с нашите хамали:Преди преместването

Направете си списък

Запишете си всичко! После ще сте благодарни на себе си, че сте го направили. Преди да сте опаковали първия кашон, направете си проста система за записки. Вземете тетрадка и си запишете отляво номер и отдясно съдържание на кашона. Слагайте номера на -всеки- кашон, който опаковате, и описвайте съдържанието му. Не оставяйте тетрадката освен ако не е в "Опаковъчната централа" - мястото, където си е добре да си дръжте маркировките, опаковъчното тиксо, маркерите и другите материали. Когато описвате съдържанието на кашоните, бъдете конкретни - "Папки от А до З" е по-добре от "Папки", "Чинии и чаши" е по-добре от "Разни - кухня". Започнете опаковането стая по стая - така ще Ви е по-лесно да се организирате както преди, така и по време на самото преместване. А улеснението след това ще е още по-голямо.


Подготвтете си много материали

Няма как да го кажем достатъчно силно - ще имате нужда от МНОГО кашони, може би повече, отколкото предполагате, и ако имате достатъчно, ще направите живота си много по-лесен! Препоръката ни е да отидете в магазина до Вас и да помолите да Ви дадат кашоните, които в противен случай не използват и изхвърлят. Така ще си спестите пари, защото ако ги закупувате, най-малките кашони са на цена от 1,50 до 2 лв. на бройка. Ако желаете, разбира се, можем да Ви осигурим кашони. Отделете си 10тина кашона за опаковане на най-важните неща, които ще използвате до последно - тоалетни принадлежности, дрехи, завивки, например. Използвайте вестници, за да опаковате в кашоните по-чупливите си вещи като чинии и чаши. И да споменем още веднъж - най-вероятно ще имате нужда от повече материали, отколкото предполагате, затова започнете да организирате кашоните по-рано, за да може опаковането да мине безпроблемно. Не правете кашоните твърде тежки, обаче. Топката за боулинг, например, не е най-добрият предмет за опаковане в кашон :) Както и внимавайте с опаковането на книги - използвайте по-малки кашони. Сама по себе си, книгата не тежи много, но когато напълните един голям кашон, пренасянето му от нашите хамали се затруднява.Опаковайте предварително

Всичко, което можете да опаковате предварително, ще Ви спести време в деня на преместването. Ако е лято, опаковайте зимните дрехи. Може би не е необходимо всички 3 телевизора да са включени в последните 2-3 дни :) Отървете се и от старите и ненужни вещи, които всички трупаме през годините, това е една добра възможност за сериозно "пролетно" почистване.

Разпределете по цветове

Набележете си цвят за всяка стая в новия Ви дом или офис (напр. жълто за кухнята, синьо за спалнята и т.н.). Сложете етикети на кашоните или ги надпишете с маркери със съответния цвят (Това може да бъде и забавно време, прекарано с децата, докато помагат с оцветяването). В новия си дом сложете по един етикет със съответния цвят на вратата на всяка стая. Така Вие или нашите хамали ще разпределят вещите Ви идеално.

В деня на преместването

Осигурете достъп

Предвидете място за паркиране на камиона пред входа, за да улесните работата ни. Имайте предвид, че са му необходими 2 паркоместа. Говорете със съседите или паркирайте колата си от предната вечер така, че да запазите място. Това важи и за двата адреса.

След това се отпуснете и оставете нашите хамали да пренесат вещите Ви - само насочвайте кое в коя стая искате да бъде.

За останалото ще се погрижим ние.

Популярни публикации
Скорошни публикации
Търсете по тагове:
Последвайте ни в:
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Basic Square
bottom of page